h1

Eg. Forskaren.

desember 18, 2012

Samfunnsengasjement er viktig. Jeg er samfunnsengasjert. På min måte. Som småbarnsmor med ammetåke og alt det der, så er det viktig å velge sin arena med omhu. Jeg føler at jeg er på rett hylle for tiden. Svarer stadig på undersøkelser fra Panel og Respons og Gud vet hva. Jeg sier ja 90 % av gangene jeg blir spurt om å svare på noen kjappe spørsmål på telefon. (Men på sistnevnte blir jeg alltid nervøs. Jeg skjønner at det ikke er en kunnskapskonkurranse jeg er med på, men jeg er redd for å svare feil likevel. Det går greit helt til jeg får spesifikke spørsmål om samferdselspolitikk for eksempel. Da merker jeg at jeg snakker fortere, og bruker veldig mange ord på lite innhold. Mulig jeg gjør meg best på Fra en skala på 1 til 6 – undersøkelser). Jeg merker at etter sånne undersøkelser så føler jeg meg alltid litt stolt. Og når jeg ser på en eller annen måling på nyhetene, sier jeg tilfreds at -Nå snakker de om meg. Jeg var med jeg, vettu.

Jeg er også veldig glad i å starte egne forskningsprosjekt. Det er liten interesse for resultatene i verden, men for meg gir det likevel en tilfredsstillelse i å konkludere basert på vitenskap. I dag har jeg gjennomført et slikt prosjekt. Nå vet jeg ikke hvor mange av mine lesere som kjenner til de velsmakende kakene Punschrullar. Som navnet avslører, er det en rull, med punsj, kjøpt i Sverige. Det er små, grønne ruller med sjokolade på hver side. Marsipan (?) rundt, og noe brunt, kakeaktig inni. VELDIG gode. (Synes jeg, og alle mine vener på 70 +. Og en kompis av broren min. Som er vesentlig yngre enn meg. Ikke kulere, kanskje, men yngre). Disse rullene er fast i handlekurven når vi er på hytta. Og resten av hyttebesøkende spiser en halv til en rull. Og samtlige sier at Ahh.. Dette er godt i veldig små mengder! Spiser man mer enn èn sånn, blir man garantert kvalm! Denne teorien var det jeg ville til livs i dag. Så jeg spiste tre. Helt blottet for kvalme. Jeg valgte å gi meg etter tre av estetiske grunner. (Muligens også etiske). Altså: Resultatet viser klart og tydelig at ingen kan gi noen garanti for kvalmende bivirkninger etter søtt inntak for denne kroppen. (Jada, jeg husker i det fjerne at jeg skulle ha sukkerstopp frem til jul. Alle har tatt seg vann over hodet til tider).

Og apropos kvalme.. Jeg må jo sies å ha en panisk innstilling til omgangssyke før jul. Føler at jeg starter dagen med å spørre sønnen om han har vondt i magen. Og i barnehagen prøver jeg å ha en jovial tilnærming til det hele, men hører jo hvor hektisk jeg er. (Ja,ja! Her er alle friske og raske, ser jeg? Hæ? Ikke noe kvalme her, vel? Hehe. Å nei, da. Den spyinga er fæl, vet dere. Haha. Ja, nå rett før jul, og.. Nei, det vil vi ikke ha noe av, nei. Var vel ei som kasta opp på torsdag her? Jaja, det kan jo ha vært noe hun hadde spist også det.. Osv osv.)

Men foreløpig går det altså i overkant greit. Nå venter vennejulebord! Nammmmmmmm

 

 

Omgagn

Reklame

6 kommentarer

  1. Samboeren er glad i punchruller.. Ikke jeg. Jeg kan derimot spise 8 Freia Påskeegg på rappen uten konsekvenser. Det er det ikke mange som tror på.


    • Haha, JEG tror på det! Jeg har dessverre aldri prøvd, men det kan jo være et yndet påskeprosjekt! De er sjuuukt gode! 🙂


  2. Haha, jeg HATER de som BARE skal spørre et par spm på telefon. Det tar BARE et par minutter, også etter 20 min er de ikke halvveis en gang. Sambo sier at jeg bare skal si «nei, faen heller, dette gidder jeg ikke – du sa et par minutter», også bare legge på. Men jeg sliter litt med sånne direkte konfrontasjoner, så jeg lager lyder skurrelyder og sier «hallo, hallo, hallooo?» og legger på. Det funker dessverre ikke, for de ringer jo opp igjen. Og når jeg ikke svarer da, så ringer de dag og natt ei uke eller to før de gir seg…:)


    • Et triks som funker, har prøvd det sjæl, er å aldri finne den personen de ber om å få snakke med. Hvis de feks spør etter Astrid, så sier du at «Vent litt, så skal jeg se om jeg finner henne». Og så gjør du om stemmen din og sier det samme. Gjentas helt til undersøkelsesmann legger på og aldri ringer opp igjen.


  3. Jeg har aldri hivd med på punschrullebølgen… Fikk du mail av meg for noen dager siden, eller havna den i spammen?


    • Den har jeg ikke sett! Skal umiddelbart forsøke å finne den! Og du burde gå for rullene,asså!!Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: