h1

Julefryd

desember 22, 2013

Jepp. I den grad man kan snakke om julefred hos en halvkaotisk småbarnsfamilie, vil jeg si at den er i ferd med å senke seg. I skrivende stund er det største uromomentet i grunn min kjære, som har satset alt på å lære seg og spille gitar den siste tiden. Jeg setter stor pris på gitarspill som egenskap, men det kan også være litt slitsomt. Det er nemlig ikke sånn at man automatisk spiller som Santana eller Clapton. Det trenger heller ikke gå i dype, altoppslukende låter med tekster som tar pusten fra noen og enhver. Her for eksempel, går det mest i Musevisa og Vassendgutane. (Og det er litt sånn: Når nettene blir…pause-bytte grep-pause… LANGE..) Men det er litt koselig og, da. Og vi har en godt isolert vinterhage som vi alle trives i. Dessuten begynte Santana et sted han også. Jeg vedder på at i løpet av et års tid nå, så har min kjære skrevet en musikalsk hyllest til meg som han vil fremføre på riksdekkende radio. Jeg gleder meg.

Apropos uromomenter. Jeg har lest at det er ut å bli julestressa. Sånn sett er jeg ganske in. Med lave lister blir det ikke så mye stress. Jeg følger imidlertid ikke ukebladenes oppskrift på å unngå stresset, da jeg ikke helt ser hvordan rådene der skal senke mine skuldre. Ta deg et deilig, varmt bad, for eksempel. Fyll badet med levende lys, sett på behagelig musikk og bare slapp av.

image

Jeg vet ikke, jeg. Det er noen elementer her som ikke innbyr til baderomsidyll. Det er for øvrig kraftig lyd på denne motorsykkelen også. Jeg kunne muligens prioritert et bad etter ungene har lagt seg, men velger heller sofavarianten. Funker fint det også.

Ellers fikk jeg i dag en overraskende bekreftelse på at jeg nok ikke har lykkes helt i mitt forsøk på å fremstå som selveste moder jul for mine barn. Jeg, som relativt smilende, har bakt både risboller og julegodteri og brune pinner. Når vi i dag snakker om ønsker til jul, utbryter sønnen at -Mamma! Jeg vet hva du kan ønske deg til jul! Du kan ønske deg forkle og kokkelue, for da kan du også bake! Jeg også?! Småfornærmet minnet jeg han på mine julekjøkkengjerninger, men det viser seg altså at dette ikke har gjort nevneverdig inntrykk. Det er i skrivende stund uvisst om jeg neste år vil satse alt på sju slag eller om jeg vil gå for ferdigkjøpt.

For å oppnå julefred, anbefales det også å sette av tid til gode samtaler og romantikk med sin kjære. Fyll gjerne kvalitetstiden med din kjære med elementer av jul, hva med å ta på en søt nissekjole? Jeg har dessverre ingen søt nissekjole. Jeg tenkte kanskje jeg kunne ta på meg denne i kveld å se om den gjør samme nytten?

image

Legg merke til mascara under øynene. Det skal være sånn, altså.

Håper dere alle får en fin jul. Dagens siste bilde vitner unektelig om idyll, også i dette hjem.

Det er håp for alle.

image

Ah, julefryd! Det er virkelig the most wonderful time of the year.

God jul!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: