h1

Hendt siden sist

november 24, 2013

Det er ikke det at det innebærer noen form for krise at jeg ikke har blogget på fjorten dager. På en måte kan jeg velge å legge det frem som et kvalitetstegn. På at jeg har et liv utenom også. Jeg har nemlig lest om de som lar blogging og sosiale medier og internett og sånn overta for familieliv og karriere og husarbeid og sosialisering. Hvis noen skulle beskylde meg for å svikte på disse områdene, så skyldes det i hvert fall ikke blogging, da.

Det hadde vært kult å si at jeg har gått ned 10 kilo siden sist, gjerne grunnet daglig trening kombinert med deilig og eksotisk vegetarmat med et daglig kaloriinntak på 1000, noe som selvsagt virker som aaaaaltfor mye for meg, som blir så lett mett. Det hadde vært stas å legge ut bilder av alle de nye julebordsoutfitene mine i størrelse 0, med en avstemning over hvilke pumps jeg burde velge til den korte, røde og trange kjolen jeg ser for meg å bruke på kommunens julebord. Det hadde vært fint å si at jeg ikke har fått blogget fordi jeg har gjort unna julegavehandel, julevask og julebakst. Eller at jeg har vært på en fjortendagers inspirasjonstur i, la meg tenke, Florida.

Men det hadde jo vært reinspikka jug. Sannheten er nok nærmere vektoppgang, treningssperre, sjokoladebonanza og et kaloriinntak for høyt til å regne på. Av klær har det kun blitt kjøpt inn ull til barna, og når det gjelder sko til julebordet, så har jeg bare ett par å velge mellom. Noe som gjør valget relativt enkelt. Det er for øvrig sko jeg ikke klarer å gå i, men nå er jeg jo også glad i å sitte stille. Julebordskjolen blir ikke rød, kort, eller trang. Men det blir en fjorårets modell. Eller var det 2011?

Det jeg HAR gjort siden sist, er å arrangere 4-årsdag. Og det var moro! Nå er det vel ikke min blogg man går inn på for å finne tips til barneselskapet, men jeg har likevel ikke lyst til å brenne inne med følgende:

Vi har en trofast sønn, og tema for dagen var i år, som i fjor, som året før der, SABELTANN. Og det er greit. Nå har vi teken på skutekaka og relativt god kontroll på pynting og sånn. For moro skyld googla jeg Sabeltannkake, og var forberedt på å nikke gjenkjennende av bildene som dukket opp. Kanskje smile litt overbærende også, av de som ikke hadde laget vann av gele rundt skuta, som ikke hadde farlige krokodiller på fatet, eller som hadde pyntet med rosa non-stop. Sabeltann liker ikke rosa, lissom.

Jeg kan informere om at kakeutviklingen har gått forferdelig fort. Det ble ingen selvtillitsøvelse å se disse bildene, for å si det sånn. Kan ikke alle kakefantastene ROE SEG NED litt? Til min store fortvilelse kunne jeg se at skutekaka laget på Toro-langpanne nå kom langt ned på lista. Og at den så meget stusselig ut i forhold til de utrolig flotte kakene som folk nå lager. I farger. Med gull og kanoner. Og Sabeltann som regelrett kom ut av kaka. Hva skjedde med kanoner laget av melkerull og heksehyl? Hvordan kan man lage en spiselig kanon som ser ut som en ekte kanon? I miniatyrformat? Og hvor lang tid bruker man egentlig på det?

Mitt kaketips går altså ut på å ikke sette seg inn i utvalget av de kakene som nå foreligger. Å mele sin egen kake, da. På en måte.

Dagens siste bursdagstips går ut på å involvere far. I hvert fall hvis man har laget et relativt spennende skattejaktopplegg. Det glemte nemlig jeg. Skattejakten hadde innlagte stopp hvor hver gjest skulle få se etter skatten på angitte steder. Et stopp til hver gjest, med tøyseskatter av typen bleier og brødskalker. En av gjestene fant ikke skatten på sitt stoppested. Det gjorde ikke jeg heller. Da kom far inn i bildet. Han hadde nå fått med seg konseptet, hvilket han ikke hadde gjort tidligere på dagen da han fant en tannkremtube liggende under kommoden i stua. Som han velmenende plasserte på badet. Mitt pedagogiske opplegg ble med ett ikke så pedagogisk. Heldigvis har man opparbeidet en viss evne til improvisasjon. Far har også blitt bedre til den slags, og taklet meget bra at han uforberedt måtte bindes på hender og føtter av en gjeng ivrige pirater.

Men han kunne godt tenke seg å kjenne til opplegget neste år. Sa han.

Og det er greit, det. Men det er jo ikke min skyld at han måtte jobbe overtid dagen i forveien. Og han spurte ikke heller. Likevel tar jeg med meg mitt eget tips.

Uten at jeg kan garantere at det er et kvalitetstegn.

2 kommentarer

  1. Høres kjempegøy ut! Tror ikke akkurat 4 åringene browser og sammenligner kaker på nett … Det er det bare mor som gjør 😉 Eller, man vet jo aldri i disse dager. Fedre burde absolutt regne med å stille som fanger, slaver, hester, bjørner, nisser eller hva det måtte vœre akkutt behov for i barneselskap – spesielt hvis de har hatt lite å gjøre med forberedelsene. 🙂


  2. Humrer gjenkjennende til dette! Nå er vi over Sabeltannfasen, men har laget skattekistekaker og sjørøverskipkaker og borger av sjokoladekake. Ikke bloggbare og ikke imponerende på googe, men ungene var strålende fornøyde. Husker ennå det året min innlevelse i innledning til skattejakta førte til at en av gjestene ble livredd og nekta delta… (og kommer på at jeg laga en super tigerkake ett år! Den var nesten boggbar…)Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: