h1

Bakterier her og bakterier der

desember 20, 2012

Ingen kan beskylde meg for å ha bakterieangst. Jeg er ikke en sånn mamma som alltid har med sprit og andre bakteriedrepere i veska. Jeg friker ikke ut hvis ungen min tar på et kafèbord uten at jeg er helt sikker på at det har blitt vaska etter siste gjest. Jeg er ikke glad i katter, men tvinger ikke poden inn for å vaske hender hvis han har klappet en katt ute. Jeg kommer med grusom skremselspropaganda hvis jeg tar sønnen i å slikke snø av skosålen sin, men jeg besvimer ikke hvis han ikke adlyder. Sånn er det. Likevel ser jeg på meg og min familie som en hygienisk, ren og velstelt familie. Vi er ikke spesielt mye syke. Vi lever med hybelkaniner, men er svært fornøyde de dagene vi ikke kan finne spor av dem. Vi skifter på sengene våre hver 14.dag. Jeg vasker klær hver dag og sørger for at barna er rene og pene i tøyet hver morgen. (Alt er relativt, husets datter er vesentlig oftere ikledd body og strømbebukse enn Pomp de lux-kjoler og pene kåper, men hun er i hvert fall ren. Til å begynne med).  Vi vasker hender etter hvert toalettbesøk, vi dusjer med såpe og vi tar av oss på bena før vi går inn. Point probably taken.

Derfor får jeg en sjokkartet klump i magen da jeg ser at lammelåret langer ut mot oss foreldre som lar unger sitte i handlekurven. Jeg er nå av noen definert som uhygienisk. Og det trives jeg ikke med! Jeg skjønner hva lammerlåret mener, (hun har for øvrig en klok blogg, sånn ellers), men jeg ser ikke problemet. Jeg tenker heller at jammen har vi det godt her i landet. Som kan bekymre oss over manglende hygiene som resultat av barn sittende i handlevogn. (Nå er maten jeg kjøper i embalasje, noe jeg tror er vanlig). Jeg hadde jo ikke satt en unge med tydelig bleieuhell i vogna. Ei heller en med sølete sko eller hundebæsj under beina. Men sånn jevnt over, så tror jeg det går greit, jeg. Jeg ser også at nevnte lammelår kommer med forslag til foreldre for å gjøre handleturen hyggelig, det er bra, det. Men jeg håper og tror at de fleste foreldre kjenner barna sine så godt at de vet hva som funker best for å få en hyggelig stund i butikken. I vår familie, for eksempel, er det dager jeg drar i gang en veldig hyggelig handletur med poden i kurven. Vi har hatt mange gode samtaler på butikken, vi. Og vi liker å gå i butikken. Sammen. Derfor blir jeg litt sur når jeg leser at det foreslås å reise i butikken uten barn. Merker at jeg blir litt sånn lufta er for alle, lissom. Kanskje dere som blir slitne av barn i butikken kan handle etter klokka 20? Da tror jeg de fleste sover. Og hvis dere frykter handlevognbakterier, kan dere ikke ha med egen handlevogn? Ok, det er kanskje ikke så mange som har egen handlevogn. Ser den. Men handlenett,da?

Jaja. Nå har jeg ment noe om dette også. Selvom jeg nå har stjålet mitt eget poeng for det opprinnelige tema for dagens innlegg. Som rett nok var min manglede bakterieangst, men min i aller høyeste grad min eksisterende omgangssyke- før- jul-angst. Jeg har akkurat blitt satt til veggs av en venninne som, ordrett, sa at Nå er du faen meg mer nervøs for den spysjuken enn mora di. Bare fordi jeg fortalte at jeg hadde på meg hansker da jeg hadde med meg lillemor til legen i dag. Ikke plastikkhansker,da. Nei, jeg kjørte sofistikert skinn. Men jeg innrømmer at det var for å slippe å ta på dørhåndtak befengt med mulig oppkast. (Nå var det nok ingen som oppfattet meg som særlig sofistikert, der jeg satt med bukser pyntet med snørr og gulp, men hanskene var pene,de). Jeg måtte også innrømme at ok, da jeg sa i fra i barnehagen i går at sønnen tok fri resten av uka, var ikke førjulskos den hele og fulle sannheten. Men vi har kost oss,da.

Og det ser fortsatt ut som jeg skal få spist meg god og fet den jula her også.

Gudskjelov.

Reklame

11 kommentarer

 1. ha ha ha, men spysjuke er noe dritt og det er utrolig smittsomt. Det var i det minste sesong for hansker. Du hadde nok vekket atskillig mer oppsikt i juni.


  • Haha, helt sant!


 2. Jeg svarte lammelåret at jeg hadde vært mer redd for at ungene skulle falle ut av handlevogna enn tenkt på at vogna ble mer skitten. Jeg er kanskje mer overrasket over de voldsomme reaksjonene. Jeg hadde mulighet til å handle etter jobb uten unger og synes det var det enkleste og raskeste. Det betyr slett ikke at de aldri var med i butikken, men ikke etter barnehagen.


  • Enig! Han må absolutt SITTE oppi der, livsfarlig å stå! 🙂


 3. Nå har ikke jeg barn selv, men har aldri tenkt den tanken en gang. Handlevognene er jo skitne fra før av, det vet vi jo. Og ALT du kjøper, ligger jo i embalasje som du sier. Når vi kommer hjem, og pakker utav handleposene, må vi jo omtrent ut å kaste søpla med en gang for å kvitte oss med all ekstra-embalasjen 🙂

  MEN, det som virkelig irriterer, er de mødrene med barnevogn som tror de eier hele verden. Setter barnevogna MIDT i veien, og står bredt ut å kikker på noe på den ene hylla. Jeg og handlevogna mi kommer ikke forbi. Jeg liker ikke å si ifra, så jeg står der å kikker og tenker litt for å se om hun tar hintet, men neeida. Hun kikker på meg, for så å snu seg tilbake for å se på kakemiksen hun holder. Da jeg diskre prøver å presse meg forbi, blir hun sur, og trekker barnevogna til seg. Altså, hallo. Jeg flytter jo handlevogna mi hvis jeg står i veien. Hvorfor kan ikke de med barnevogn gjøre det?

  Åh, jeg elsker denne bloggen. Får ut alle mine frustrasjoner og problemer med deg, haha!


  • Haha, herlig! Og jeg er hjertens enig i at barnevogner som hindrer trafikken er et vesentlig større samfunnsproblem en unger som sitter i handlevogner! 🙂


 4. Hahahaa!! Ler hele veien til butikken!!! No er mine blitt for store til å både sitte og stå i handlevogn, men dei har jo gjort det før!! Og løpt i butikken. Og krøpet i butikken. Og oppført seg fint i butikken. Og vært til god hjelp i butikken. Jeezes….

  Digger bloggen din!!! God jul!!

  -lis-


  • 😀 Goooood jul!


 5. Jeg er enig med Lammelaaret.

  Cecilie


 6. Julaften med omgangssyke er ikke mye stas, da er det nesten bedre å få den i januar – hvis en i det hele tatt får velge.

  Ekstra fri før jul kan være en bra ting det, selv uten sykdomstankegang. For mange vil det gi den roen en lengter etter, som gjør forberedelsene til en hyggelig opplevelse.

  Jeg ønsker deg en riktig god og frisk jul og nytt år!
  Ser fram til mange flere innlegg fra deg.


  • Det samme til deg,Lammelåret! 🙂Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: