h1

Vel blåst. Om jeg får si det selv.

desember 14, 2012

Storhandel unnagjort på en måte som i bunn og grunn fortjener Kongens fortjenestemedalje i sølv. Ikke vet jeg hva som skjedde, men samtlige familiemedlemmer viste seg fra sin beste side tross kaotiske tilstander. Det skal sies at hvis jeg hadde satset på julegavehandel i dag, så hadde pipa definitivt fått en annen lyd. Jeg styrte absolutt unna sånne butikker. Og med tanke på mine observajoner av ungeskrik, ekteparskrik og butikkmedarbeiderskrik, føler jeg at jeg gjorde et godt valg. Jeg prøvde meg en liten tur på apoteket, mormora mi sier nemlig at apotekvarer er så billig i Sverige, men etter å ha blitt avbrutt ikke mindre enn FEM ganger i det jeg prøvde å lese på varehyllen hva slags vare som stod der, ga jeg opp. Det var en veldig ivrig dame som hele tiden måtte mellom meg og varehyllen i sin søken etter ansiktskrem for hudtypen tørr. Jeg klarte å besinne meg, men jeg var faretruende nær et skrik med informasjon om at hun da vitterlig hadde fet hud. Og at hun heller ikke var så smidig at hun kunne bevege seg foran folk på en umerkelig måte. Egentlig greit at jeg har sånn nogenlunde kontroll på impulskontrollen. Dete følte jeg også var greit da jeg ikke klarte å løsrive meg fra samtalen mellom de tre damene fra Halden i 50-åra.

Jeg skulle hatt en sånn dærre hemmoridesalve og,jæ!

Hæ?

Hemoroide. Ja, den ække te mæ, asså. Den er te gubben.

Latter.

Sku vel egentlig hatt sånn dere kuldekrem ævv,nå? Det er jo så en nesten fryser ta sæ ræva!

Ja, du ska se at den hemmorida te gubben forsvinner ta seg sjæl!

Ekstrem latter

Vi reser nerover i febbruar vi. Gjør`t hvert forbaska år.

En er jo nødt om te det ska`n overleva vinter`n her oppe. Vi ska bortover te Ammerika i vinter vi.

Å? Hvor reser dere hen da,æ?

Nei, vi ska litt forskjellig, trur jæ. Nju jårk og nju ollins og litt forskjellig.

Og det var her jeg satt tilbake plastrene jeg hadde tenkt å kjøpe. Fordi nå kjente jeg at jeg på grunn av ekstremt mye folk, altfor lang kø, dårlig køkultur og klam luft, var i ferd med å la min vrede gå utover de uskyldige Haldendamene. I steden gikk jeg og kjøpte ikke mindre enn fire -4- pakker med Anthon Berg. Det er jo jul, for pokker.

Og ja, jeg er for gamlis å regne.

I skrivende stund er utfordringen at sønnen, som egentlig ikke sover på dagen, sovnet i bilen begge veier. Han er altså ikke så interessert i å sove nå. Så da jeg prøvde å synge søvndyssende låter, ble jeg overdøvet av kreativ sang av typen Jeg har prompa. Prompaaa. Prompa.. Promp.. Og nå har jeg vært oppe på rommet hans elleve ganger etter å ha blitt tilkalt sånn cirka 40 ganger. Beskjedene som sendes er av følgende kaliber: Mamma…. Jeg tenker på noe… Jeg tenker på… Jeg tenker på.. Hm.. At jeg må på do? Hvilket, overraskende nok,  viser seg å ikke ha rot i virkeligheten.

Jaja. Om ikke fredagskvelden blir av det rolige slaget for mannen og meg, så har det totalt sett vært en svært god dag.

Reklame

6 kommentarer

 1. Haha.. Bor for tida i Frankrike, og en av de beste tingene med å gå på julehandel her er at jeg er såpass lite flink i fransk enda at jeg bare får med meg 1/10 av det som blir sagt rundt meg. Altså kan jeg surre rundt i min egen verden uten å få med meg alt (irriterende dumt) som blir sagt 😉 En annen kjekk ting er at folk er så høflige her at de sier «unnskyld, går det bra??» når JEG dytter borti DEM i trengselen. Haha..


  • Eia var man der!! 😉


 2. Jeg kjøpte årets siste julegave i går. Nå bør det vel nevnes at jeg ikke akkurat har en storfamilie å handle til. På forhånd visste jeg sånn noenlunde hva jeg skulle handle til hver enkelt. Det gjorde saken relativt lett.

  Cecilie


  • Helt sikkert lurt å være forberedt,ja!


 3. Til info: De fra Fredrikstad og Sarpsborg snakker myyyye bredere enn Haldensere 🙂 Og Haldendensere har vett til å holde seg langt unna Nordby i disse ukene rett før jul 😉


  • Haha.. Greit,da.. Vi sier Sarpsborg! 😉Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: