h1

Svart senker natten seg

desember 13, 2012

Jeg fatter bare ikke hvor alle mennesker kommer fra sånn rundt juletider. Hvor er de resten av året? Og hvorfor er de ikke på jobb? Mannen og jeg tok med minstemor på juleshopping i formiddag. Vi var ikke alene, for å si det sånn. Heldigvis var det bare småtteri vi skulle ordne, men jeg skjønner ikke hvordan det kan være tilnærmet umulig å få parkert utenfor Toys`r us en torsdag klokken 11.15. Selvom det er 13.desember. Før vi kom til lekebutikken, var vi innom Princess. Ja, det ble Sabeltannsengetøy til sønnen. Trehundreognittini kroner. Vi var enige om at det helt klart var vært det. Helt til vi kom til Toys`r us. For der kosta det etthundreogsekstini. Det er stor forskjell, ass. Og da våkna gjerrigknarken i meg. Jeg henvendte meg ivrig til mannen. –Du tør å gå inn på Princess for å levere tilbake sengetøyet vi kjøpte der du? (Jeg tør jo ikke det).- Du kan bare si at vi skulle egentlig ha juniordyne, men så kjøpte vi seniordyne, også kan det hende at han får det sengetøyet av bestemoren sin i en mer passende størrelse, og da tenkte vi at det kanskje var lurest å heller komme tilbake å kjøpe det på nyåret hvis det skulle være sånn at han ikke fikk det likevel, sånn at han slipper å få to like gaver og det bare blir rot og.. Plutselig registrerer jeg at mannens øyebryn er i ferd med å forsvinne opp i hodebunnen hans. Rolig sier han at –Jeg sier at jeg ikke vil ha det sengetøyet, jeg.

Jaja. Sånn kan det også gjøres. Uansett er moralen at man kan gjøre bra kupp på nevnte lekebutikk. (Og nei, ikke noe sponsing, gitt. Jäg gjorde det av min godhet).

Ellers har det jo vært seriøs Luciaferiring i dag. Jeg klarte meg uten de helt store sammenbruddene. Mest kritisk var det vel egentlig da en totalt ukjent barnehage kom syngende inne på kjøpesenteret. Eller, det var hun som var med dem som sang. En halvtone under playback`en.  Uansett kom det så brått på at underleppa begynte å skjelve. Mannen visste råd, ristet på hodet, dro meg i armen og fikk meg derfra. Veldig greit, det.

I morgen skal hele familien på utflukt til våre naboer i øst. Der blir vi nok ikke alene. Egentlig bør jeg legge meg til lading nå, men vi skal hylle romantikken i kveld. Sprudlevann, jordbær, dype samtaler og dunkel belysning.

Nei.

Grandiosa, håndball og innpakking av resterende advenstgaver. Hastverk er lastverk.

Men jeg tror det blir trivelig.

11 kommentarer

 1. Godt å høre at det er fler enn meg som har hatt skjelvende underleppe i dag.
  Det er ille, vet du, når tårene begynner å renne av å se to brennende fakler idet vi kommer inn i barnehagens uteområde. Da ungene kom syngende måtte jeg svelge hulk….


  • Nøyaktig samme leksa her! Måtte de aldri få en solistoppgave! 😉


 2. Du kan få sagt det, du:-))) Klemmm fra en som har snart har spist opp den tredje posen med Mozartkuler…, som vi skulle ha til jul…


  • Det der er så veldig fort gjort!! 🙂 Vi skal kjøpe julegodteriet i Sverige i morgen. Ligger ikke an til å gå så veldig bra! 😉


 3. jeg forundrer meg også over alle dem som er i butikken midt i vanlig arbeidstid, skiftarbeid, avspasering, syk, permisjon, ferie?? men jeg klarer ikke å skrive så morsomt om det. Eller om kjøp av sengetøy.

  Jeg gleder meg til neste tema.


  • Takk for det, Åshild! Jeg gru-gleder meg til neste tema, nemlig snart avreiseklar for årets juleharryhandel! 😉 Kan bli interessant..


   • Ha ha, Tøcksfors? I morra, for eksempel?;)


   • Vi satsa alt på Nordby i dag! 🙂


 4. Har blitt hellt avhengig av bloggen din! Jeg ler og ler. Og ler. Høy gjennkjennelsesfaktor!

  Sier bare lykke til med svenskehandelen.

  🙂


  • Fantastisk! 🙂 Og TAKK. Jeg lurer på om det var en god i idè å gi sønnen barnehagefri slik at han kunne være med på en harmonisk harryhandel i steden….


 5. hahaha! Du er saa flink til aa skrive. Kan se alt klart for meg. Det klarer ikke hovedfrua for aa si det sann 🙂Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: