h1

Blomster, dusker og fotball og sånt.

november 19, 2012

Og i det man messer om hvor utrolig knirkefritt helgen har forløpt, erfarer man følgende mandags morgen:

Det ble veltet et vase med en blomsterbukett i på lørdag. Av typen Gerbra. Det må man regne med, vasen var til og med like hel. Det kan man jo egentlig ikke regne med. Jeg pakket duken (litt for) kjapt sammen, og la den inn på vaskerommet i en haug. I går flyttet jeg haugen inn i vaskemaskinen. I dag tok jeg den ut. Og i steden for å sniffe inn lukten av nyvasket tøy og utbryte et tilfreds og lykkelig sukk og muligens en trall over gleden av å ha en vaskemaskin som fungerer, kom det helt andre strofer fra min munn. Jeg hadde nemlig inkludert Gerbraen i vasken.

IKKE vask en bukett Gerbra. Gjør det i hvert fall ikke sammen med en hvit duk og noe annet hvitt du rasker med deg på veien. Unntaket må være hvis du har et ønske om å se hvor mange biter en Gerbra kan forvandle seg til hvis den bare sentrifugeres kraftig nok. Jeg vet hvordan det ser ut når det er snakk om 12 blomster. Du burde også prøve hvis du ønsker å eksperimentere med blomsterfarging. Jeg ønsket ikke det.

Jeg er så glad over at jeg ufrivillig skaffer meg ekstra arbeidsoppgaver av denne typen. Jeg hadde jo ingenting å gjøre i dag likevel.

Ikke ble det rødvin i går heller. Mannen og jeg er dypt uenige når det kommer til hvilke fotballag vi heier på. Ikke det at jeg er sykt opptatt av fotball, men jeg følger nå litt med, og er veldig opptatt av at mitt lag må være bedre enn hans. Det er det ikke. Og i går kom det virkelig til syne. Jeg hadde ingen velfungerende argumenter på hvorfor det gikk som det gikk, og valgte i steden å komme med svært usportslige og upassende kommentarer. Som KUNNE gi en liten forklaring, teoretisk sett. «Noen» vil hevde at jeg dro den litt langt, og stemningen begynte å dale. Da han valgte å ta i bruk sønnens bursdagsgave, en stor plastikkmikrofon med enorm lyd og gjenklang (takk,onkel), for å høymeldt synge supportersanger for sitt lag, var den avslappede «nå-tar-vi-oss-et-glass-rødvin-og-koser-oss»-stemningen ødelagt.

Jeg fatter ikke hvorfor mitt konkurranseinstinkt skal slå til i sammenhenger hvor jeg ikke har noen som helst påvirkningskraft. Jeg fatter ikke hvorfor jeg ikke bare kan godta at han har et annet favorittlag enn meg. Men så har jeg også grått(!) mine modige(?) tårer over at han velger å steke maten i smør fremfor olje. Det er ikke så lett for meg heller.

For dere som husker å ha lest om Dorthegenserprosjektet mitt, (det som ikke ble noe av), har jeg nå brukt opp resten av garnet. Jeg har hverken strikket, sydd eller heklet, (HVA??!!), men jeg har laget en dusk. En dusk. Sånn som vi lagde snømann og påskekylling av i 2. klasse. En sånn skikkelig toppluedusk. I fargen grå. Og sønnen min ble overbegeistret. Så der andre barn kommer i barnehagen i hjemmestrikka gensere og kreative ørevarmere, kommer han med en dusk. Dusken er ikke festet til en lue, den er bare en dusk. Som han synes er veldig fin å holde i. Og som han gjerne forteller at mamma har laget.

Jeg fortsetter undringen over hva de sier om meg på pauserommet.

Reklame

11 kommentarer

 1. Ai ai .. hvordan gikk det med vaskemaskinen etter at den ble fylt med blomster? Nå aner jeg ikke hva slags blomster Gerba er, men det har sikkert stilk og en blomst, siden det har stått i en vase, så jeg kan med litt godvilje se for meg hvordan det ser ut…

  Et lignende tips å ta med seg, sånn for foreldre i bleieslutt fasen, er å sjekke eventuelle underbukser for ehhmm.. overflødig avfall, før man tømmer posen fra barnehagen inn i vaskemaskinen. Om man vasker klærne i bæsj, ja så lukter de bæsj etterpå også ..


  • Nå skal jeg ikke akkurat banne på at det heter Gerbra, men jeg mener å ha hørt det. Det ser ut som en slags stor prestekrage, bare i farger.. Disse var rosa. Og bleiesluttfasen står vi i med begge bena, så det er et tips jeg noterer meg!! Takk skarru ha! 🙂


 2. Nå fikk du meg til å le høyt på en ellers dyster mandag…., TAKK:-)


  • Herlig! 🙂 Måtte dagen din bare bli bedre! 🙂


 3. Ja, den dagen skal du se frem til med aller største glede! Det er omtrent like festlig som å vaske blomster. Kanskje. Har ikke prøvd hvitvasking av blomster.
  Herlig innlegg, hoho!


 4. Ja, det er så DIGG å lage seg sånne kjekke «ekstraoppgaver»!! ah, man!! medfølelse! 😉 …. du var jo så flink som i det hele tatt fikk vasket duken! …. ække værst å få lagd en dusk da!:) en TOFS 😀 (svensk hollywoodfrue red.anm) hehe:) når poden syns det er stas, er det jo bare fryd og gammen da! 🙂 …det må igrunnen være innmari greit å ha en blogg man kan fortelle sånne ting til!? … Jeg har tenkt en stund på å blogge, men har tenkt at jeg ikke kan – for jeg har ikke speilreflekskamera!! (sånn har det jo blitt!) Men du er jo en hærlig «kontrast» til alt det – så – takk at du skriver en så «grå» (hehe) blogg! 😀 du er morsom!:) ….. (Jeg skal innrømme jeg er SÅ nygjerrig på om vi har gått på samme skole…denne beryktede tysklæreren vet du!;) et lite hint om hvor du har vokst opp? navn på læreren evt? 😀 ) LT


 5. Hehe, skriv blogg,a! Det er jo veldig moro! Tja, tysklæreren smattet en smule når han pratet..? Og skolen ligger i en ganske så ny by..?


 6. Dorthe dusk!! 🙂 jeg vet aldri helt hvilken kommentar jeg skal skrive på bloggen din… Jeg bare ler!! 🙂


 7. hehe! ja da spørs det om ikke vi har gått på samme vgs gitt! hihi! artig 😀 (hvis jeg sier at etternavnet begynner på V og slutter på um…?!) skal si du er anonym! men sikkert ikke dumt det!;) i will keep reading! LT


  • Haha, jeg er egentlig mest glad i quiz! 😉 Men ja, vi har gått på samme skole! Nå ble jeg jo nysgjerrig på hvem du er! Læreren min begynte på B og sluttet på erg, men det er vel samme ulla! 🙂


   • hei igjen! fikk ikke sett at du hadde svart før nå…(men nå tror jeg jeg har fått ordna sånn at jeg får mail hvis det kommer oppfølgingskommentar eller no!?!) men – ja, hehe – vittig at vi har gått på samme vgs da! tror jeg leste et sted at du var 33 år ung?!;)…. i såfall var du russ da jeg var nervøs 1.klassing….!:D kan ikke si jeg husker NOEN som gikk i trinnene over meg – men det kan jo demre noe etterhvert muligens…! ….. jeg er forøvrig ikke fra den BYEN som skolen ligger i, men et hærlig lite bondeland noen 20 min unna (ikke spør om nord, sør, øst eller vest – hakke peiling!! :p ) ….. hadde ikke samme lærer som deg, men det tror jeg venninna mi hadde! hehe!Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: