h1

The day after

november 18, 2012

Ikke visste jeg at det er noe som heter barnebursdaghang-over, men nå vet jeg det. Hiv o hoi for en fest! Huset bærer voldsomt preg av et skikkelig sjøslag, med slappe ballonger og seige gulv. Jeg kjenner at det ikke er så voldsom hast. Har hatt fremme støvsugeren, tømt søpla og vasket opp, det får holde i første omgang. Det er viktig å ikke ta i for hardt dagen derpå.

Til dere som ikke har erfaring med 3-årsbursdager, men som ønsker tips og råd, har jeg følgende:

1. To timers varighet er midt i blinken. Vi hadde voksenbursdag en time etterpå, noe vi syntes var veldig greit. For da gikk alle gjestene automatisk etter to timer, -hit kommer det jo snart flere folk! Og da kunne jeg være blid og imøtekommende å si at -Neeeiiiida, det er koselig så lenge dere blir, men så dro alle likevel.  Og i vokenbursdagen var det var bare nær familie som kom, så da gjorde det ikke noe med en kakesmule her og der. Vi hadde pølser til barnebursdagen og bestilte pizza til voksenbursdagen. Bursdagsfiksere av rang vil selvsagt rive seg i håret av dette, men jeg synes det var helt nydelig. (Og enda bedre i dag, når det viser seg at barnebursdagshang-over er et begrep. Ikke noe er som kald pizza og doven brus dagen derpå). Dessuten så HADDE vi kakeR.

Jeg har skjønt at det er vanlig at man nå skal ha med seg en godteripose hjem fra bursdager, og i den forbindelse ble det fisking. I den forbindelse har jeg erfart følgende råd:

2. Ikke tøys med «fisken» når fiskeren er 3 år. Jeg prøvde å være morsom ved å sette på en smokk og en utslitt bamse, ikke vellykka. Det var jubilanten som ble utsatt for dette stuntet, med svært ublidt resultat. Ingen av de øvrige barna lot seg heller imponere av morens sans for humor. Ei heller de andre foreldrene. (Som plaster på såret bestakk jeg han med ytterligere en godtepose til Barne-TV. Var nemlig et barn som ikke kom, og jeg hadde bare rukket å spise opp cirka halvparten av godteriet hans). Utover dette har jeg ingen råd. Det går av seg selv. Og det går veldig greit. Jeg kjenner at jeg synes det er  stor stas å være mamma til en liten tass som begynner å bli stor.

Vi har hatt en rolig hviledag og holdt den forholdsvis hellig. I går sov både mor og far på sofaen til 21 nyhetene, så vi planlegger en liten lørdagskveldmarkering i kveld. Det synes jeg er et godt konsept. Som består av et glass rødvin og muligens en film. (Selvom jeg vet det blir fotballkamp. Hørtes bare bedre ut med film). Nå vil mange mene at jeg heller burde benytte sjansen til å skure golv, bytte duker og fjerne ballonger, men for å være ærlig, så er jeg mer redd for å la sjansen til å slappe av med et glass rødvin gå fra meg.

So ist das leben.

Reklame

10 kommentarer

 1. Ikke tøys med fisken når du har førsteklassinger på besøk heller – vi lot en få ei bleie på kroken, og han begynte å grine…


  • Haha, og jeg har helt klart ikke lært.. Lo høyt av det med bleia—


 2. Hei.

  Jeg har lest bloggen din nå i noen dager. Du formidler dine opplevelser fra hverdagslivet på en morsom og underholdende måte. For meg som blind, er det en fordel at du ikke har bilder på bloggen. Jeg har lagt meg til som følger hos deg, men jeg skal få hjelp til å få lagt deg ut på forsiden. Hvis du har lyst, kan du ta en tur innom min blogg: http://denblindeblogger.blogspot.com/

  Cecilie


  • Tusen takk, jeg skal ta turen innom bloggen din!


 3. Hei. Jeg gikk på en kjempesmell når det gjalt godteposene i seksåringens burdag. Jeg hadde ingen… Massevis av fornøyde foreldre. Endel sure unger. Men ikke fler enn at jeg tror jeg blir å holde på konseptet «ingen godteposer» SIden du har gutt så er det kanskje værre, for de som ble sure hos oss var utelukkende gutter….

  Ellers hadde vi fisking i treåringens bursdag i mai. Stor sukksess. Men vi tullet ikke med fisken. Såpass vett har jeg da 🙂 🙂


  • Haha, husk at det er min førstefødte,da! 😉


 4. Gratulerer med å ha overlevd en 3-årsbursdag inkludert fisking. Å putte en bleie på fiskekroken funker heller ikke, forresten.


  • Jeg suger til meg lærdom! 🙂


 5. Etter siste barnebursdag lå jeg rett ut i en uke!
  Jeg syns du har en super blogg og har anbefalt deg i min.
  http://www.heidilanger.com/


  • Haha, godt å høre vi er flere! Og tusen takk for anbefalingen! :-)Veldig stas.Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: